Debat

DEBAT I: LET’S MAKE SCIENCE SEXY AGAIN

Encara està de moda la ciència? Què va passar amb el prestigi de ser científic? En un món on els models de rol provenen dels reality shows de TV o del món del futbol, com podem retornar l’interès del públic general cap a la ciència? En aquesta xerrada tractarem de proporcionar respostes a aquestes preguntes.

Marina Hervás
Marina Hervás (1989) és postdoc a Berlín i té un doctorat en Filosofia (2017). És llicenciada en Filosofia (2011), en Musicologia (2014) i en Teoria de les Arts i la Cultura (2012). Escriu habitualment en revistes de cultura i dirigeix el seu propi projecte cultural, la revista Cultural Resuena.
Alexandre Dauphin
Alexandre Dauphin és posdoc a l’ICFO i és doctor en Física Quàntica (2015). Es va llicenciar en Física (2009) i té un Màster en Física Teòrica (2011). És coordinador del Pint of Science Barcelona, una organització que té com a objectiu oferir xerrades divulgatives sobre ciència aptes per a tots els públics.

DEBAT II: KEEP CALM! MENTAL HEALTH IN RESEARCHERS

Tots sabem que fer un doctorat no és una feina fàcil. No obstant això, quin és l’impacte real que té en la nostra salut mental? Tots coneixem casos de persones que no van poder resistir la pressió i ho van deixar. Com ens influeixen la competitivitat i l’exigència de ser el millor? És part de l’ofici o és que realment l’academia és tòxica?

Marina Hervás
Núria Suñé Soler és estudiant de doctorat en Psicologia de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Ramon Llull (Blanquerna). Membre de l’equip de SINTE-LEST & IDENTITES i investigador en el projecte ERASMUS + Desenvolupament d’identitats del investigador .
Fundador i director del Centre futur
Alexandre Dauphin
Nello Lampo és candidat a doctorat a l’ICFO. També forma part de ConCiencias Barcelona, un col·lectiu polític que analitza com construir una alternativa a la investigació científica hegemònica i que fa una crítica al mateix.
Robert Sewell és un científic de personal acadèmic i coordinador de programes acadèmics de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) de Barcelona. També és co-director del Màster d’Investigació Multidisciplinar en Ciències Experimentals.