Flash Talk

A les sessions Flash Talk els investigadors tenen l’oportunitat de presentar la recerca que duen a terme a un públic molt divers, a més, d’endur-se un MERAVELLÓS PREMI..



Per no desaprofitar l’ocasió recomanem:


La xerrada ha de tenir un caire dinàmic i amè. Cal recordar que estem davant d’un públic molt divers que no està familiaritzat amb el nostre treball. L’objectiu és poder explicar amb claredat què és el què fem, com ho fem i per què ho fem. És per això que recomanem no emfatitzar especialment els nostres resultats o les nostres publicacions, sinó centrar-nos en compartir l’essència de la nostra recerca, obrint així les portes a futures col·laboracions. També és bo recordar que no cal presentar moltes diapositives ni omplir-les amb molt de text, el nostre propòsit és donar una descripció concisa de la nostra feina.

Cal ser estricte amb la duració de la xerrada. Els ponents tindran accés a una pantalla amb el temps restant disponible. En cas de superar el temps límit sonarà una alarma per tal d’avisar-los. Hem de ser conscients que cal respectar l’horari per tal de garantir un bon funcionament de totes les activitats programades. Nota: les xerrades duraran 5 minuts independentment del nombre de ponents.

El nostre consell: practicar. Presentar el nostre treball en un temps limitat i davant d’un públic tan divers pot fer respecte. És per això que des de l’organització recomanem als ponents que practiquin la seva xerrada abans de la JIPI. Assajar farà possible detectar problemes (massa diapositives, xerrada massa breu/llarga…) i que ens sentim més relaxats i preparats a l’hora de fer la presentació.

Finalment, tot i que no és obligatori, encoratgem als ponents a presentar les seves intervencions en anglès, ja que la curta durada d’aquestes i el relaxat ambient de la Jornada presenten un bon context per practicar aquest idioma.

PD: Vols fer servir el nostre logo a la teva presentació? Descarrega-te’l aquí.

Us animem a visitar el nostre canal de YouTube i UBTV (JIPI2013, JIPI2014, JIPI2015), on trobareu els vídeos de les FlashTalks de les passades edicions per tal de familiaritzar-vos amb el format.

Des de la 2a JIPI els participants poden votar quina ha estat la millor Flash Talk de cada sessió. Aquí us oferim la xerrada dels guanyadors de l’edició de 2018.

Sessió I: Sons of Alchemy (Applied Sciences)
Soft hybrid bio-robots: at the interface between biology and robotics
Rafael Mestre

Sessió II: How I Met our Knowledge (Humanities)
Reading skills and vocabulary development as a result of a study abroad experience
Judith Borràs

Sessió IV: Big Little Lives (Life Sciences)

When our eyes cry for help, we need someone who listens!

Martina Pesaresi