Workshops

WORKSHOP I: MALSONS LABORALS DOCTORALS: NAVEGANT EL LIMB LEGAL.

La situació laboral de la recerca és certament greu a Espanya. La perenne manca de finançament soferta per la ciència unida a la tradicional despreocupació per part de les institucions ha portat a un punt en què la majoria de d’investigadors predoctorals estan finançats sota una gran varietat de contractes o beques, causant confusió i desconeixement dels drets laborals. En aquest taller analitzarem l’estat actual de la qüestió i tractarem d’aclarir dubtes.

L’Observatori del Sistema Universitari és una plataforma permanent que promou la investigació crítica, l’anàlisi, el debat i la discussió sobre la universitat pública, per proporcionar documentació sobre polítiques universitàries.
L’Institut d’Estudis del Treball, establert a la UAB, promou i divulga la investigació sobre l’ocupació. Del treball productiu al reproductor, en tots els àmbits, i la seva repercussió en diversos contextos de la vida humana.
D-Recerca Precària és una associació de doctorands i joves investigadors de Catalunya. Pretén lluitar per una millor recerca i condicions de treball per als investigadors predoctorals.

WORKSHOP II: DONES I RECERCA

Segons un recent informe de la UE al respecte, malgrat que el percentatge de dones que obtenen el títol de grau arriba al 59%, aquesta xifra cau fins al 46% en el cas del doctorat. El que és pitjor, mentre que el 44% de les posicions de nivell d’entrada a les universitats son ocupades per dones, només el 37% del següent nivell ho són, i degenera fins a un preocupant 20% pel què fa professores titulars. En aquest taller examinarem la situació actual i tractarem d’esbrinar què fer per revertir-la.

Sònia Estradè és doctora en Nanociència a la Universitat de Barcelona. Actualment treballa al Departament d’Electrònica de la Universitat de Barcelona. És membre de la Comissió d’Igualtat de la Facultat de Física de la UB. També és membre d’AMIT-Catalunya (Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues a Catalunya)